Heeft Laurent Ciman hier zijn opvallende terugkeer naar de Rode Duivels aan te danken? "Ik heb het geluk dat hij de MLS kent"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Tubeke
| 1 reacties
Heeft Laurent Ciman hier zijn opvallende terugkeer naar de Rode Duivels aan te danken? "Ik heb het geluk dat hij de MLS kent"
Foto: © photonews

Vorige maand was hij er niet bij, nu maakt Laurent Ciman wél deel uit van de Rode Duivels. Een opvallende terugkeer van de inmiddels 31-jarige verdediger die, voor ons Belgen, wat uit beeld verdween bij het Canadese Montreal Impact.

Dat Ciman opnieuw tot de nationale ploeg behoort, hoeft misschien niet te verbazen. "Ik heb het geluk dat Thierry Henry de MLS kent", linkte de verdediger onbedoeld het een aan het ander. "Of hij de doorslag gaf in mijn selectie? Dat weet ik niet en moet je aan hem vragen. Hij is me niet komen bekijken, maar ik speel er wekelijks mijn matchen."

Afgelopen vrijdag kreeg Ciman plots een telefoontje. "Ik ging mijn kinderen van school afhalen toen de telefoon rinkelde. Ik was natuurlijk blij verrast dat de bondscoach me belde. Ik wist niet dat hij me volgde. We hebben enkele minuten aan de lijn gehangen."

Het EK was teleurstellend, daar wil ik niet te veel aan terugdenken

Merkt de Henegouwer al een verschil tussen de periode Wilmots en nu? "Na twee dagen is het moeilijk om al andere accenten op te merken. Onder Wilmots hebben we goed werk geleverd, maar het EK was teleurstellend. Daar wil ik nu niet te veel aan terugdenken."

Mogelijk gaat Martinez verder met zijn driemansdefensie. Een rol die eveneens voor Ciman is weggelegd. "Ook met drie vanachter hoop ik op een plaats centraal achterin. Daar kom ik het beste tot mijn recht. Op rechts kan natuurlijk ook, maar daar is Thomas Meunier enorm goed bezig bij PSG", beseft hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties