René Van der Gijp chanteerde Waseige met pikante anekdote: "Daarna speelde ik altijd"

René Van der Gijp chanteerde Waseige met pikante anekdote: "Daarna speelde ik altijd"
Foto: © SC

René Van der Gijp was als speler vooral bekend om zijn periode bij Lokeren. Nochtans had de mondige Nederlander redelijk wat problemen met trainer Robert Waseige, maar toch speelde hij altijd. En nu legt hij uit hoe dat kwam.

Van der Gijp was maandag te zin in het programma 'Buurman, wat doet u nu?'. Cath Luyten legde hem op de rooster en daar kwam volgende pikante anekdote uit voort. "Mijn trainer was Robert Waseige en die belde me 's nachts een keertje op, want ik woonde vlak bij hem. Hij zei dat zijn zekeringen waren gesprongen en in het donker zat", vertelt de komische voetbalanalist.

"Maar ik wist ook dat hij niet alleen in die flat was. Dat wist ik al langer, maar dat had hij niet door. Dus toen heb ik die zekeringen gemaakt en ben ik direct door het huis gaan zoeken. Toen vond ik inderdaad iemand in het kleine slaapkamertje van hem. Geen idee wat haar naam was of welke kleur haar de dame had. Dat weet ik niet meer."

De manager zei tegen mij: God, René. Jij hebt gisteren iets gezien wat voor niemand handig is

Maar Van der Gijp gebruikte het wel. "De manager zei tegen mij: God, René. Jij hebt gisteren iets gezien wat voor niemand handig is. Wil je daar iets mee? Ga je het gebruiken of..? Ik zeg: ja, zolang ik speel, heb je van mij geen last. Als er dadelijk vervelende dingen gebeuren, heb ik het wel achter de deur. Maar ik heb het nooit moeten gebruiken. Ik heb elke wedstrijd gespeeld en ik ben nooit gewisseld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties