Verdier over zijn opportunisme: "Als ik thuis een match opnieuw bekijk, zie ik dat ik vanop de gekste plaatsen op doel trap"

Maxim Cleemput
| 7 reacties
Verdier over zijn opportunisme: "Als ik thuis een match opnieuw bekijk, zie ik dat ik vanop de gekste plaatsen op doel trap"
Foto: © photonews

Spitsen als Nicolas Verdier lopen er niet veel rond in België. Schieten vanuit alle hoeken en standen, soms ten koste van een ploegmaat die helemaal vrij staat, doet hij regelmatig. Al hoort het gewoon bij zijn spel: "Ik mag mijn onvoorspelbaarheid niet verliezen."

De Fransman van KV Mechelen weet dat hij soms rare beslissingen neemt op het veld. “Als ik thuis een match opnieuw bekijk, zie ik dat ik vanaf de gekste plaatsen op doel trap, terwijl een ploegmaat veel beter gepositioneerd staat”, is de spits eerlijk tegen Sport/Voetbalmagazine.

Theorie van Verdier

Al houdt hij er een interessante theorie op na: “Een doelman kloppen, dat is voor 40 procent hem proberen te verassen”, legt Verdier uit. “Ik probeer altijd mijn bewegingen zo snel uit te voeren dat hij de tijd niet krijgt om zich voor te bereiden.”

De aanvaller is dit seizoen sterk begonnen. Met vijf doelpunten in negen wedstrijden staat hij gedeeld tweede op de topschutterslijst. Er zaten ook enkele prachtige treffers bij. Bekijk hieronder nog eens zijn goal tegen STVV, een schot recht in de winkelhaak. Het moment van Verdier kan je vanaf 0:26 bekijken. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties