Immer goedlachse Jérôme Efong Nzolo komt voor het eerst terug op zijn noodgedwongen afscheid: "Dat moest een teken zijn"

Redactie
| 2 reacties
Immer goedlachse Jérôme Efong Nzolo komt voor het eerst terug op zijn noodgedwongen afscheid: "Dat moest een teken zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jérôme Efong Nzolo besloot in april vorig jaar om de scheidsrechterswereld vaarwel te zeggen. Nu komt de altijd goedlachse ref nog eens terug op die keuze.

Nzolo sleepte vier keer de trofee van Scheidsrechter van het Jaar in de wacht, maar toen hij drie keer faalde voor zijn fysieke tests, besloot hij het voor bekeken te houden.

De eerste keer vonden de tests plaats tijdens een hittegolf. Nzolo nam toch deel, maar stopte wegens een te groot gezondheidsrisico. De daaropvolgende twee keer sloeg het blessurelot toe.

Om top te zijn in de arbitrage, moet alles goed zitten in je hoofd

Nzolo

"Ik deed de test opnieuw en blesseerde me aan de dij", legt Nzolo uit in Sport/Voetbalmagazine. "Daarop trainde ik als een gek om weer fit te geraken. Twee maanden lang werd ik begeleid door artsen en kinesisten, maar op het moment dat ik klaar was voor de derde test, begaf mijn dij het opnieuw."

En dus nam de Brusselaar een drastische beslissing. "Toen heb ik de knop omgedraaid. Ik was nooit geblesseerd geweest en dan twee keer op korte tijd: dat moest een teken zijn. Om top te zijn in de arbitrage, moet alles goed zitten in je hoofd. Dat was bij mij niet meer het geval. Het was beter om definitief te stoppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties