Kara wil Anderlecht leiden: "Maar een goeie verdediging is niet enkel Kara"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 7 reacties
Kara wil Anderlecht leiden: "Maar een goeie verdediging is niet enkel Kara"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kara Mbodji keert morgenavond terug in de ploeg van Anderlecht. De Senegalees was enkele weken buiten strijd en zag zijn team niet echt een goeie beurt maken zonder hem.

"Maar zelfs als ik niet speel, voel ik me betrokken en dat doet geen deugd om te zien dat het niet draait. De ontgoocheling is enorm, maar wat gebeurd is, is gebeurd", aldus Kara. "We hebben tegen Mainz de kans om ons te herpakken, maar iedereen zal wel zijn beste niveau moeten halen."

Kara zelf brengt wel wat meer kracht, lengte en ervaring bij. "Je weet vooraf natuurlijk nooit hoe het gaat uitdraaien, maar ik doe mijn best om een leider te zijn. Ik heb niet enkel een rol in het spel. Ik help mijn ploegmaats ook. Maar ze moeten niet enkel naar mij kijken. Een goeie verdediging is niet enkel Kara."

We moeten alles geven. Dat is de basis. Als we dan onder ons niveau spelen, tja, dat kan gebeuren

Zelf voelt hij geen gebrek aan vertrouwen in de groep. "Nee, maar we moeten toegeven dat er veel druk is. Die zouden we echter moeten kunnen verdragen. We weten dat het niet goed was en we moeten ons aan het werk zetten. We moeten alles geven. Dat is de basis. Als we dan onder ons niveau spelen, tja, dat kan gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties