Martínez danst rond de kapiteinsband, voorkeur ligt niet bij Kompany

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Tubize
| 14 reacties
Martínez danst rond de kapiteinsband, voorkeur ligt niet bij Kompany
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Nu Kompany terugkeerde bij de Rode Duivels, zit de nationale ploeg met een aanvoerderskwestie. Er bestaat geen twijfel dat Kompany de natuurlijke leider is, maar Hazard lijkt de band te behouden.

Het wordt alleszins niet makkelijk om dat aan Kompany te vertellen. Martínez lijkt de hete aardappel te willen doorschuiven naar het moment waarop Kompany volledig fit is. "Natuurlijk zijn we sterker met een fitte Kompany. Maar ik moet dit herbekijken wanneer hij opnieuw week in, week uit, speelt."

"We moeten dit stap voor stap doen", verduidelijkte hij zijn aanpak. "Of hij nu de armband heeft of niet, we hebben een groep leiders nodig. Dat Kompany kwaad zou zijn als hij de band niet krijgt? Dat begrijp ik, het is een vorm van fierheid om aanvoerder te zijn."

Eens Hazard, altijd Hazard?

Maar voorlopig lijkt het dus Hazard te blijven. "Eden Hazard doet het goed en we willen wat continuïteit brengen", aldus de bondscoach. Belangrijk detail, als Hazard pakweg het volgende jaar aanvoerder blijft, haal je die band immers niet zonder slag of stoot bij hem weg. Lastige beslissingen en een heel moeilijk gesprek liggen in het verschiet voor Martínez.

Martínez ziet de bui al hangen...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties