Ex-Beerschot-voorzitter: "Ik heb geld van hand tot hand zien gaan, ik ben vaak benaderd"

Ex-Beerschot-voorzitter: "Ik heb geld van hand tot hand zien gaan, ik ben vaak benaderd"
Foto: © Jan Mees

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

In het boek 'De Voorzitter' zijn er heel wat opmerkelijke getuigenissen, maar één van de eerlijkste is wel die van Paul Nagels, ex-voorzitter van Beerschot. Die snijdt immers het heikel onderwerp van de omkoping aan.

Nagels kwam er immers genoeg mee in aanraking. “Ik heb de ritselaars destijds bezig gezien, ik heb geld van hand tot hand zien gaan, ik ben vaak benaderd. Dan kwam er zo’n type op je af: ‘Tegen wie spelen jullie komend weekend? Tegen ploeg zus of zo? Wacht even, ik zal eens kijken.’ En dan haalde die man z’n boekje boven met per ploeg namen van spelers en telefoonnummers."

"‘Zal ik eens bellen?’ Een keer heb ik geantwoord: ‘Wel ja, bel maar eens.’ Ik wilde het met mijn eigen oren horen. Na dat telefoontje heb ik die man gezegd dat ik geen interesse had en dat hij uit de buurt van mijn spelers moest blijven. Niet dat mijn waarschuwing veel indruk maakte. Sommigen hadden het lef om mij geld te vragen en dan zouden ze mijn spelers met rust laten. Veel van die ritselaars van toen lopen nog steeds in het voetbal rond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties