Reactie Mertens is geen superjoker meer: "Vroeger had ik op de bank gezeten tegen Estland"

Mertens is geen superjoker meer: "Vroeger had ik op de bank gezeten tegen Estland"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dries Mertens had - volgens hemzelf - iets goed te maken. En dat deed hij in stijl tegen Estland. De Rode Duivel denkt genoeg punten verdiend te hebben om eindelijk onbetwist titularis te worden.

Het is Mertens in het verleden niet altijd gegund geweest. Onder Marc Wilmots werd hij meer als superjoker gebruikt en het grote publiek nam dat als opinie over hem in zich op. Mertens zou bij de nationale ploeg altijd een invaller blijven, maar Martinez heeft hem een upgrade gegeven.

"Ik ben heel tevreden", lachte Mertens gisteren. "Tegen Holland was ik dat niet. Misschien omdat het een vriendschappelijke match was en we allemaal een beetje het idee hadden van de match te veel. Maar vandaag hadden we plezier. Iedereen had er wel zin in. En ikzelf heb onder de coach het gevoel dat ik meer vertrouwen kreeg."

Vroeger kon ik geen continuïteit brengen omdat ik de match erna toch niet mocht starten. Nu wel

En toch dus een kleine sneer naar Wilmots, voor wie Mertens telkens de stoplap was. "Ik was nog meer gebeten. Vorige keren had ik na een mindere prestatie misschien op de bank gezeten. Nu kreeg ik van de bondscoach het vertrouwen. Vroeger kon ik geen continuïteit brengen omdat ik de match erna toch niet mocht starten. Nu wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties