San Marino haalt uit naar respectloze Müller: "Ook maar een gewoon iemand met witte sokken in zijn sandalen"

Koen Frans
Koen Frans en Ben Van der Aerschot
| 31 reacties
San Marino haalt uit naar respectloze Müller: "Ook maar een gewoon iemand met witte sokken in zijn sandalen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Müller heeft met zijn onrespectvolle uitlatingen over San Marino heel wat losgemaakt in de dwergstaat. De perschef van de San Marinese voetbalbond reageerde gevat via Facebook.

De ster van Bayern München en de Duitse nationale ploeg had zich na de eclatante 0-8 zege in San Marino afgevraagd waarom deze wedstrijden 'tegen een team van amateurs' nog worden gespeeld. "Dit heeft met profvoetbal niets te maken. We lopen op zo'n veld onnodig gevaar op blessures", zei hij daarover.

En dat schoot in het verkeerde keelgat bij Alan Gasperoni, de persman bij de voetbalbond van San Marino. In een open brief op Facebook geeft Gasperoni Müller tien redenen waarom dergelijke ontmoetingen wel een plaats hebben in het internationale voetbal. De San Marinees spaart Thomas Müller niet.

Luxeleven

Gasperoni begint ironisch om dan snoeihard uit te halen: "Beste Thomas, je hebt gelijk. Er is inderdaad geen reden voor deze wedstrijden, voor jou. Waarom zou je naar San Marino komen in een weekend zonder Bundesliga-wedstrijden, als je ook op de bank kon liggen met je vrouw in je luxevilla of op een sponsorevenement duizenden euro's in je zak kan steken?"

"Uw bond, en ook de onze, heeft geld verdiend met de rechten waarmee voor kinderen in uw land velden zullen worden aangelegd. Onze bond – ik verklap een geheim – legt een voetbalveld aan in een afgelegen dorp genaamd Acquaviva. U kunt dat met zes maandsalarissen betalen, we doen dat met de opbrengsten van negentig minuten voetbal. Niet slecht toch? Deze wedstrijd heeft geleerd dat u zonder uw mooie Adidas-tenue gewoon iemand bent met witte sokken in uw sandalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties