Bergkamp weet wat er scheelt in Nederland: "Kopieergedrag ergert me, kopiëren leidt tot mislukken"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 8 reacties
Bergkamp weet wat er scheelt in Nederland: "Kopieergedrag ergert me, kopiëren leidt tot mislukken"
Foto: © SC

Nederland miste na een ware wanprestatie het EK deze zomer, en is daar nog altijd niet volop van hersteld. Arsenal-legende en oud-international Dennis Bergkamp weet wat ze moeten veranderen.

Hetzelfde geldt voor de nationale ploeg van Nederland en Ajax, waar Dennis Bergkamp assistent-trainer is. Ze spelen veel te veel op balbezit zonder er doelkansen uit te puren. Het is voetballen zonder doel.

Nederlanders moeten zichzelf zijn

"Barcelona speelt zus en Duitsland zo, laten we ook zus en zo gaan doen. Dat ergert me, omdat een kopie nooit zo goed is als het origineel. Ik wil dat wij, Ajax en het Nederlandse voetbal, origineel zijn. Dat hoort bij ons, al eeuwenlang", aldus Bergkamp aan ​Santos.

De Nederlanders moeten meer volgens hun eigen regels durven spelen: "Realistisch? Wat is dat? Het realisme van wie? In elk geval niet het realisme van een Ajacied, niet dat van een Nederlander. Realistisch voetbal is vlak spel, zonder risico's, zonder avontuur, niet uniek en dat is nou juist wat wij moeten willen zijn: uniek."

Cruijff stelt het voorbeeld

"Laat je niet afschrikken, ga ermee door, denk en doe aanvallend. We moeten terug naar voren, in de geest van Johan Cruijff, onze grootste avonturier. Cruijff is het beste wat het Nederlandse voetbal heeft voortgebracht en hij heeft nooit iemand gekopieerd", besluit Bergkamp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties