Carnaval op 't Kiel: Beerschot-Wilrijk legt er vier in het mandje tegen Coxyde

Koen Frans
Koen Frans vanuit Antwerpen
| 134 reacties

KFCO Beerschot-Wilrijk heeft op de twaalfde speeldag in eerste amateur met duidelijke 4-0 cijfers gewonnen van rode lantaarn Coxyde. De Kielse Ratten vergroten bovendien hun voorsprong op eerste achtervolger Dessel Sport.

Coxyde leek in het openingskwartier relatief eenvoudig stand te houden tegen een ongeïnspireerd Beerschot-Wilrijk. Maar bij de eerste kans van de thuisploeg was het meteen raak. Kapitein Jaric Schaessens werd door Alex Maes mooi afgezonderd voor doelman Flandrinck en brak de ban met zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Nadien liep het vlotter voor Beerschot-Wilrijk, al was er een goede doelman Clepkens nodig op een gevaarlijke kopbal van Ousmane Diakho. Meteen na die reuzekans voor de bezoekers verdubbelde publiekslieveling Hernán Losada de Kielse voorsprong met een heerlijke vrijschop in de linkerbenedenhoek. Twee minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld na het derde Beerschot-doelpunt van man in vorm Vlad Rusu.

Bijna een forfaitscore

Jaric Schaessens was meteen na de pauze dicht bij de 4-0, maar zijn kopbal vloog net naast. Niet veel later was het toch prijs. Coxyde-verdediger Kevin Ntika Bondombe devieerde een voorzet van Alex Maes in eigen doel. Beerschot-Wilrijk had nog veertig minuten om op zoek te gaan naar een forfaitscore.

Rusu, Losada en De Jonghe kwamen enkele keren dichtbij een vijfde doelpunt, maar de lat en doelman Flandrinck werkten niet mee. Coxyde maakte op een zeldzame tegenprik bijna nog de eerredder, maar Beerschot-doelman Mika Clepkens reageerde attent. De troepen van Marc Brys boekten zo hun tiende overwinning in twaalf competitiewedstrijden en vergroten hun voorsprong op eerste achtervolger Dessel, dat met 2-0 onderuit ging in Heist.