Reactie Beerschot-coach Brys tevreden na makkelijke thuiszege: "Al hadden we nog meer kunnen scoren"

Koen Frans
Koen Frans
| 29 reacties
Beerschot-coach Brys tevreden na makkelijke thuiszege: "Al hadden we nog meer kunnen scoren"
Foto: © jan mees

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een duidelijke zege, geen nieuwe blessures en puntenverlies van de eerste achtervolgers: Marc Brys was uiteraard een tevreden coach na de tiende competitiezege van KFCO Beerschot-Wilrijk in de hoogste amateurafdeling.

"Het was een hectische week. De ernst van de blessure van Youssef Boulaouali heeft de hele groep erg aangegrepen. Er is veel gepraat en de ploeg wou een duidelijk signaal geven met een overwinning en de shirtjes voor de wedstrijd", opent Marc Brys de persbabbel na de match. "Ook de supporters hebben aan Youssef gedacht. Het heeft hem veel deugd gedaan."

"We hebben op én naast het veld als een hechte familie gereageerd. Uiteindelijk maken we vier goals en krijgen we er geen tegen. Als je toch een puntje van kritiek wil geven: we hadden nog wat meer doelpunten kunnen maken. Maar uiteraard zijn we erg tevreden", aldus de Beerschot-coach.

De spelers van KFCO Beerschot-Wilrijk kwamen het veld op met t-shirts met een boodschap voor de geblesseerde Youssef Boulaouli.

 

Kansen grijpen

Naast Boulaouali kon Brys tegen Coxyde ook geen beroep doen op Swinkels, Messoudi en Vermeiren. "Ja, we hebben echt wel veel afwezigen en dan is het knap dat de groep 'gewoon' zijn ding blijft doen en de verwachtingen blijft inlossen. De andere spelers grijpen hun kans als ze die krijgen", vindt Brys.

De resultaten van Dessel (2-0 verlies in Heist) en Virton (1-2 verlies tegen Seraing) maakten de gala-avond op het Kiel compleet. "Uiteraard zijn we daar niet rouwig om, maar eigenlijk zijn we niet met die andere ploegen bezig. Wij moeten elke week het beste van onzelf geven en hopen dat we tegen het einde van het seizoen al in een luxepositie zitten om ons beter te kunnen voorbereiden op de play-offs", besluit een tevreden Marc Brys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties