Beerschot-Wilrijk wint voor zevende (!) keer op rij op verplaatsing: "Elke wedstrijd is een finale"

Redactie
| 3 reacties
Beerschot-Wilrijk wint voor zevende (!) keer op rij op verplaatsing: "Elke wedstrijd is een finale"
Foto: © jan mees

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KFCO Beerschot-Wilrijk staat nog wat steviger aan de leiding in de hoogste amateurklasse. De Kielse Ratten pakten tegen Oosterzonen hun zevende opeenvolgende uitzege terwijl concurrent Dessel andermaal de boot inging.

Beerschot-Wilrijk staat intussen zeven punten los. Tegen Oosterzonen moest de ploeg van Marc Brys wel tot het vierde kwartier van de wedstrijd wachten op de verlossende doelpunten. "Welke tegenstander het ook is, elke punt dat we nu pakken, is superbelangrijk. Daarom benaderen we elke wedstrijd alsof het om een finale gaat", zegt rots in de branding Arjan Swinkels in GVA.

"Als we straks aan het einde van het seizoen de eindronde halen, wordt het puntentotaal gehalveerd. Daarom is het belangrijk dat we nu zo veel mogelijk punten vergaren en liefst een zo groot mogelijke voorsprong nemen op onze concurrenten in die eindronde", weet de Nederlandse verdediger.

Welke tegenstander het ook is, elke punt dat we nu pakken, is superbelangrijk.

Terug basisspeler na blessure

Swinkels nam na een korte inactiviteit zijn plekje in het hart van de Beerschot-defensie naast Jan Van Den Bergh weer in. In de blessuretijd moest hij wel hinkend naar de kant na een tackle van thuisspeler Fall. "De manier waarop die speler langs achter op mij kwam ingevlogen, was zeker niet netjes. Maar kom, gelukkig lijkt de schade nog mee te vallen. Ik was erg blij dat ik weer aan de slag kon", aldus een tevreden Swinkels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties