Leicester-coach geeft toe: Engelse kampioen vecht tegen de degradatie

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 14 reacties
Leicester-coach geeft toe: Engelse kampioen vecht tegen de degradatie

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leicester City is niet meer wat het vorig seizoen was. The Foxes verloren zaterdag bij Sunderland dat op een degradatieplaats staat. Trainer Claudio Ranieri beseft dat ook Leicester niet veilig is wat dat betreft.

Op de vraag of Leicester moet vechten om te overleven in de Premier League: "Er zijn veel teams betrokken in het gevecht onderaan het klassement. Als je twee keer wint, ben je daar weer uit. Maar we zijn één van die teams, dat weet ik."

De trainer van The Foxes had moeite om een verklaring te geven voor de malaise: "Het is moeilijk te zeggen wat we missen. We missen alles. Vorig seizoen zat alles juist, en dit seizoen zit alles verkeerd. Het is vreemd want we spelen wel goed, maar niets lukt."

Maar Ranieri relativeert en Leicester zal zich zeker niet laten doen: "Dat is de sport. Er zijn goede en slechte momenten. In die slechte momenten moeten we bij elkaar blijven, en dat doen we ook."

Het zal toch niet?

Het is nog maar één keer gebeurd in Engeland dat de kampioen een seizoen later degradeert, dat was Manchester City in 1938. Ranieri is genomineerd voor Coach van het Jaar, samen met Zinedine Zidane en Fernando Santos (bondscoach Portugal). Met deze prestaties zal hij echter niet al te veel kans maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties