Belgische spitsen in de Premier League scoren het best... in buitenspel?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 4 reacties
Belgische spitsen in de Premier League scoren het best... in buitenspel?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij rasechte goaltjesdieven als Romelu Lukaku en Christian Benteke kan het al eens gebeuren dat de vlag omhoog gaat voor buitenspel. Maar dat het zo veel voorkomt, is wel opvallend te noemen.

In de Premier League werden de twee Belgische spitsen dit jaar het meest afgevlagd voor buitenspel, namelijk 36 keer. Benteke speelde door zijn blessure op het einde van vorig seizoen zeven matchen minder, dus we kronen hem tot koning van de offside.

Ze zullen het zich niet erg aantrekken, want de spitsen zijn allebei fantastisch aan hun seizoen begonnen. Lukaku kon al negen keer scoren en driemaal de beslissende pass geven. Benteke moet niet al te veel onderdoen met acht goals en een assist. Hij werd wel drie keer tot Man van de Match verkozen, één keer meer dan Lukaku.

Midweekspeeldag

Vanavond kan Lukaku tegen Arsenal minstens voor een dag alleen op nummer één staan, want Benteke speelt woensdag pas tegen Manchester United. Voor deze matchen staat Everton op een verdienstelijke negende plaats, Crystal Palace moet toch oppassen als vijftiende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties