Leicester, een uur lang zonder uitgesloten Vardy, maakt spectaculaire comeback

Yannick Lambrecht

Chelsea blijft ongetwijfeld leider na dit weekend, maar zij speelden niet de enige match van vandaag. Zaterdagnamiddag waren er namelijk nog vier Engelse wedstrijden.

De spelers van Leicester City hadden precies plannen tijdens de feestdagen: Zes spelers kregen geel, maar de uitspringer was de rode kaart voor Jamie Vardy na slechts 28 minuten. Hij zal geschorst zijn op Boxing Day en met Nieuwjaar. Nog voor de rust moesten The Foxes al tegen een 2-0-achterstand aankijken bij Stoke City.

De tweede helft gebeurde er echter nog iets speciaal: Ulloa stond twee minuten op het veld toen hij de aansluitingstreffer maakte, en in minuut 88 kon Amartey zelfs nog voor een spectaculaire comeback zorgen. Ze blijven met dit punt wel vijftiende in de stand.

In Sunderland-Watford stonden Denayer en Januzaj in de basis, Kabasele mocht aan de overkant al na een halfuur invallen voor Prödl. De thuisploeg kon via Van Aanholt winnen met 1-0, en kan eindelijk omhoog gaan in de degradatiezone.

Swansea kon voorlopig enkel zijn eerste uitmatch winnen, en tegen promovendus Middlesbrough kwam daar geen verandering in. De doelpunten kwamen van Negredo (2x) en De Roon. De club uit Wales staat nu voorlaatste. Hull City verloor 1-0 tegen West Ham en is rode lantaarn.