Balotelli matchwinnaar met tiende doelpunt voor Nice

Yannick Lambrecht
| 2 reacties

Wie nog twijfels had over de comeback van Mario Balotelli: hij heeft Nice zondagnamiddag eigenhandig voorbij Dijon geloodst. Het ziet er met nog één match te gaan dus naar uit dat zijn ploeg 2016 op de eerste plaats zal afsluiten.

Nice kon met enige moeite 2-1 van Dijon dankzij Balotelli. Voor de rust opende de Italiaan de score vanop de stip, maar aan de overkant konden ze vijf minuten later ook via een penalty gelijkmaken. Gelukkig voor de ploeg uit Zuid-Frankrijk kon Balo in het begin van de tweede helft een voorzet van Souquet binnenduwen.

Ze staan nu op 43 punten uit 18 wedstrijden. Dat zijn er vier meer dan de doelpuntenfabriek in Monaco, dat wel nog een wedstrijd te goed heeft.

Toen men vroeg naar het 'geheim' waarom Balotelli weer zo goed speelt, zei hij droog: "Ik scoor omdat ik speel. Vorig jaar speelde ik niet veel, dus scoorde ik niet." Hij is zijn streken echter nog niet verleerd, dit seizoen pakte hij al acht gele kaarten en een rode.