Fans Anderlecht halen slag thuis: politie Charleroi geeft hen gelijk

Fans Anderlecht halen slag thuis: politie Charleroi geeft hen gelijk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze week hadden de supporters van Anderlecht al duchtig hun ongenoegen laten blijken. Ze kregen immers te horen dat ze heel wat minder tickets kregen en ook van Anderlecht zelf kregen ze weinig steun. Maar een open brief blijkt toch zijn uitwerking gehad te hebben.

De fans van Anderlecht hebben hun slag thuis gehaald en krijgen ruim 400 extra tickets voor de competitiewedstrijd op Charleroi volgende week maandag. Aanvankelijk kreeg Anderlecht 1.400 tickets voor deze wedstrijd maar na de onregelmatigheden tijdens de wedstrijd Charleroi-Standard gingen daar plots 420 tickets vanaf. Als reden verwees Charleroi naar de gebeurtenissen van de week voordien.

Een supporter van Anderlecht kroop in zijn pen en richtte zich met een open brief aan de politie en burgemeester van Charleroi en de verantwoordelijken van Sporting Club Charleroi en RSC Anderlecht. In zijn brief stond ter lezen dat Anderlechtsupporters de dupe waren voor het gedrag van enkele hooligans van Standard. Hij betreurde dat hierdoor het kerstvoetbal voor heel wat jonge kinderen in duigen dreigde te vallen en vroeg om die beslissing te herzien.

420 extra tickets

Ook de leden van het fan board van Anderlecht grepen de open brief aan om Anderlecht aan te zetten om alsnog een poging te ondernemen meer tickets te krijgen voor deze wedstrijd. De reactie van woordvoerder David Steegen was echter weinig hoopvol. “Het is de politie van Charleroi die beslist. Wij hebben geen verhaal na de bekerwedstrijd van enkele weken geleden en de match van Charleroi tegen Standard. Daar is geen open brief tegen opgewassen. Het wordt tijd dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt”, zei hij hen volgens de supportersclubs.

Toch besliste de politie van Charleroi om 420 extra tickets ter beschikking te stellen aan de fans van Anderlecht. Ze stuurden daarbij ook een bericht naar de schrijven van de open brief: “Tot uw dienst!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties