Reactie Verheyen zag 'nerveuze' U19 en 'fantastische' Svilar: "Mijn jongens kunnen véél beter voetballen"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Beveren
| 3 reacties
Verheyen zag 'nerveuze' U19 en 'fantastische' Svilar: "Mijn jongens kunnen véél beter voetballen"

De nationale U19 boekte donderdagnamiddag een belangrijke overwinning in de eliteronde. De ploeg van Gert Verheyen haalde het met 1-2 van Zweden. De selectieheer van de jonge Rode Duivels toonde zich achteraf tevreden, al zag hij een nerveuze ploeg spelen.

“Dit zijn drie belangrijke punten. Op voorhand hoop je om op deze manier aan een groepsfase te beginnen, hé”, aldus Verheyen na de wedstrijd in een gesprek met Voetbalkrant.com. “We zijn enkele keren goed weggekomen, maar vooral Svilar heeft ons in de match gehouden.”

Svilar hield de Zweden enkele keren van een quasi gemaakt doelpunt. Vooral zijn save op een schot van dichtbij aan het begin van de tweede helft deed monden openvallen op de Freethiel. “Wat hij deed… Dat was gewoonweg fantastisch”, aldus Verheyen. “Dat is nu eens echt je team rechthouden.”

"Mijn jongens kunnen véél beter voetballen dan wat ze lieten zien. Ze waren heel nerveus"

Toch was het niet allemaal hosanna. “Mijn jongens kunnen véél beter voetballen dan wat ze tegen Zweden lieten zien”, ging Verheyen verder. “Ik merkte op voorhand dat ze zeer nerveus waren. En dat terwijl wij (de technische staf, nvdr.) geen druk op hen hadden gelegd. Die eliteronde bereiken is op zich al mooi.”

Maar de jonge Rode Duivels willen meer. “Veel van deze jongens zijn met de U17 succesvol geweest op het WK in Chili. Deze jongens maken deel uit van die generatie en bij hen leeft dan ook het idee dat ze nu naar het EK in Georgië moéten.”

Rugzak in de kleedkamer laten

“Maar dat is niet zo simpel, hé. Voor aanvang van de match tegen Zweden hebben de jongens zichzelf dan ook te veel druk opgelegd. Daardoor zijn we slecht aan de wedstrijd begonnen en hadden we het moeilijk om in ons spel te komen.”

Met het oog op de volgende match in de poulefase – zaterdag tegen Italië – hoopt Verheyen een rustigere ploeg te zien. “Ik hoop dat ze die rugzak in de kleedkamer laten. Want met zoveel gewicht op je schouders en rug spelen, is niet goed.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties