Anderlechtse 'Superman' kan dus toch vermoeid raken, maar... "Hier droomt iedereen van"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 5 reacties
Anderlechtse 'Superman' kan dus toch vermoeid raken, maar... "Hier droomt iedereen van"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We beginnen ons echt af te vragen of er niet zoiets bestaat als een derde - of zelfs vierde - long. Een afwijking bij de geboorte ofzo. Of is Leander Dendoncker echt superman? Want het is niet normaal hoeveel hij blijft lopen en werken. Donderdagavond kreeg hij daarvoor de beloning.

Geloof het of niet, maar het was Dendoncker zijn 48ste wedstrijd van het seizoen. En in die 48 wedstrijden moest hij één keer - noodgedwongen na rood - naar de kant. Voor de rest speelde hij alle (!) minuten. En laten we zeggen dat hij zijn krachten niet spaarde tegen Manchester United.

"Maar nu ben ik toch wel heel vermoeid", zei hij achteraf. Het kan dus toch: een vermoeide Leander Dendoncker. "Maar dat zal het nog zoveel mooier maken om mijn goal straks op tv te herbekijken. Ik weet dat ik ervoor gewerkt heb", lachte Dendoncker.

Als je zijn aantal afgelegde kilometers dit seizoen onder ogen zou krijgen, zou het nog indrukwekkender zijn, denken we. Maar hij werd er tegen United voor beloond. "Iedereen droomt ervan om tegen zo'n tegenstander te scoren, zeker in de Europa League en met zulke ambiance van de supporters", glimlachte hij tevreden vooraleer de assistent kwam roepen dat de bus ging vertrekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties