Ex-middenvelder van Inter en AC Milan is slachtoffer van racisme in Serie A

Redactie
| 9 reacties
Ex-middenvelder van Inter en AC Milan is slachtoffer van racisme in Serie A

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Italiaanse Serie A is opnieuw een geval van racisme opgedoken. Pescara-middenvelder Sulley Muntari, bekend van zijn periode bij Internazionale en AC Milan, is zelf van het veld gestapt in de wedstrijd tegen Cagliari.

Muntari kreeg tijdens de wedstrijd tegen Cagiari enkele wansmakelijke verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. De Ghanese middenvelder was aangeslagen en stapte zelf van het veld. Muntari deed in het slot van de wedstrijd zijn verhaal bij de arbitrage na de houding van de Cagliari-fans.

'Racistische geluiden'

"Muntari heeft racistische geluiden gehoord en hij heeft gevraagd of iemand kon tussenbeide komen", citeert HLN Zdenek Zeman, coach van Pescara. "Ik denk dat hij gelijk had, hij heeft er goed aan gedaan het terrein te verlaten."

De 32-jarige Muntari kreeg van de scheidsrechter na een hevige discussie een geel karton onder de neus geduwd, dus besloot de Pescara-speler om het veld te verlaten. Toen hij dat deed, maakte hij de Cagliari-fans duidelijk dat racisme uit den boze is door naar zijn arm te wijzen en 'stop' te roepen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties