Deze coach stuurde Meunier ei zo na door bij Club Brugge: "Koster, Daum en Leekens beoordeelden me op basis van wat ze zagen, onder hem was dat anders"

Redactie
| 2 reacties
Deze coach stuurde Meunier ei zo na door bij Club Brugge: "Koster, Daum en Leekens beoordeelden me op basis van wat ze zagen, onder hem was dat anders"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een carrière kan soms vreemde kronkels maken, vraag dat maar aan Thomas Meunier. Van derdeklasser Virton een transfer naar Club Brugge gerealiseerd, en nu aan de bak bij grootmacht Paris Saint-Germain.

Ook de trainers die je tijdens je loopbaan tegen het lijf loopt, spelen een cruciale rol. Dat mocht Meunier aan den lijve ondervinden bij blauw-zwart. Zo plaatste Juan Carlos Garrido hem zelfs op het lijstje met vertrekkers.

"Toen Brugge me liet tekenen, wilden ze me eigenlijk niet houden", haalt Meunier een anekdote op in Sport/Voetbalmagazine. "Club wilde me meteen uitlenen aan Westerlo of STVV. Ze hadden me voor vijf frank gekocht in derde klasse en hoopten me te kunnen doorverkopen met winst."

Garrido had het voor kleine technische voetballers zoals Vazquez

Het harde werk van Meunier loonde echter. "Ik ben op trainers gevallen - Adrie Koster, Christoph Daum, Georges Leekens - die hun spelers beoordeelden op basis van war ze zagen en niet op basis van hun reputatie", gaat de Ardennees verder.

"Onder Garrido was dat anders. Die had het voor kleine technische voetballers zoals Victor Vazquez. Aangezien ik vaak last had van pubalgie, was mijn rendement niet optimaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties