Real Madrid wil zichzelf geen favoriet noemen: "Niemand is favoriet in deze match, het is 50-50"

Redactie vanuit Cardiff
| 2 reacties
Real Madrid wil zichzelf geen favoriet noemen: "Niemand is favoriet in deze match, het is 50-50"
Foto: © photonews

Zinedine Zidane kan zijn nog relatief jonge trainerscarrière al meteen in de geschiedenisboeken zetten door net als vorig jaar de Champions League te winnen. Maar in de persconferentie van vrijdag bleef hij wel nederig en respectvol ten opzichte van Juventus.

Zizou weet goed genoeg wat er op het spel staat, maar laat zich daar niet door beïnvloeden. "Er is geen druk. We zijn hieraan gewend als spelers en coaches, we weten allemaal hoe het gaat bij Real Madrid. Iedereen zegt dat we altijd favoriet zijn in gelijk welke finale, maar hier is dat niet het geval. Niemand is favoriet in deze match, we hebben allebei 50-50 kans om de trofee te winnen."

Open spektakel

Finales zijn doorgaans niet de meest spektakelrijke matchen omdat beide teams schrik hebben om een foutje te maken. Neem daar ook nog eens bij dat deze finale tussen twee verdedigend superieure ploegen gaat... Maar volgens Zidane zal het deze keer anders zijn. "Eigenlijk geloof ik dat het een heel open match zal worden. Ik ken de mentaliteit en aanpak van Juventus heel goed. Er is die sterke verdediging, maar Juventus is zoveel meer dan dat. Geloof me, het zal een open en entertainende match zijn.

Bij vragen over zijn opstelling liet Zidane niet in zijn kaarten kijken, net als Juventus-coach Allegri. Het grootste vraagteken is Gareth Bale, die in zijn thuisland speelt maar toegaf dat hij nog niet 100% fit is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties