Dendoncker moet Anderlecht nóg meer opleveren dan Tielemans, en dus heeft Van Holsbeeck een plan: "We kunnen de grens van zijn evolutie nog steeds niet inschatten"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 26 reacties
Dendoncker moet Anderlecht nóg meer opleveren dan Tielemans, en dus heeft Van Holsbeeck een plan: "We kunnen de grens van zijn evolutie nog steeds niet inschatten"
Foto: © photonews

RSC Anderlecht verkocht Youri Tielemans (20) vorige week aan AS Monaco. Ook die andere parel Leander Dendoncker (22) is gegeerd, maar paars-wit wil de Passendalenaar koste wat het kost houden.

Herman Van Holsbeeck liet de jongste weken al meermaals vallen dat Anderlecht er alles aan zal doen om Dendoncker nog een jaar voor Anderlecht te laten voetballen. De algemeen manager is er sterk van overtuigd dat de middenvelder nóg meer waard is dan Tielemans.

"De prijzen zullen van een nog andere orde zijn", liet Van Holsbeeck vrijdag verstaan. "Ik denk dat we, na de evolutie die Leander dit seizoen doormaakte, nog steeds niet kunnen inschatten waar de grens ligt van zijn potentieel. Net daarom willen we hem als bestuur absoluut niet laten gaan. Dat zijn we bovendien financieel niet verplicht."

Vorig jaar zaten we in een gelijkaardige situatie met Youri Tielemans

Herman Van Holsbeeck

Bedragen die oplopen tot 30 miljoen euro worden genoemd. En dus denkt de landskampioen aan een verbeterd contractvoorstel in de lijn van zijn geleverde prestaties. "Als er een bod van 30 miljoen euro komt, dan moet je een speler ook vergoeden naar zijn waarde", gaat Van Holsbeeck verder.

"We willen aan carrièreplanning doen. Vorig jaar zaten we in een gelijkaardige situatie met Youri, die toen ook al weg kon. Met de entourage van de speler besloten we naar een transfer toe te werken op het einde van het seizoen, om zo langs de grote poort te vertrekken. Dat gaan we ook voorstellen aan Leander."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties