Tim Smolders over de straffe metamorfose van boezemvriend Frank Boeckx bij Anderlecht: "Van alle keepers is een hoek af"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties

Tim Smolders was onder de indruk van de opmars van Frank Boeckx bij Anderlecht

Tim Smolders over de straffe metamorfose van boezemvriend Frank Boeckx bij Anderlecht: "Van alle keepers is een hoek af"

In de zomer van 2015 werd Frank Boeckx (30) nog als derde keeper naar Anderlecht gehaald. Eind 2016 greep de Lierenaar zijn kans en stond hij zijn plaats bij landskampioen Anderlecht niet meer af. Ook ex-ploegmaat en boezemvriend Tim Smolders (36) had deze ontwikkeling niet meer verwacht.

"En hij wellicht ook niet", opent Smolders in gesprek met Voetbalkrant.com. "Hij stelde zich in de groep snel op als een typische derde doelman. Zorgen voor een positieve sfeer onder de keepers en niet tegendraads zijn. En zijn ervaring doorgeven aan de jonge gasten."

"Tegelijkertijd wilde hij zijn concurrenten het vuur aan de schenen leggen. Voor een keeper is hij nog relatief jong. En nu hij er weer van geproefd heeft, wil hij natuurlijk blijven staan."

You ain’t seen nothing yet

Frank, bijnaam 'The Tank', Boeckx kennen we natuurlijk ook allemaal als de lolbroek van de kleedkamer. Zo zet hij als geen ander Alain Vandam uit de topreeks Het Eiland neer. (Lees HIER verder) "Van alle keepers is een hoek af, zeggen ze wel eens", lacht Smolders. "You ain’t seen nothing yet. Frank apprecieert ook dingen naast het voetbal. Met hem erbij is er altijd plezier."

Smolders en Boeckx leerden elkaar kennen tijdens hun gezamenlijk periode bij AA Gent. "We waren roomies op de stages en tijdens de afzonderingen. Dan creëer je snel een band. In het voetbal is het vaak 'uit het oog, uit het hart', maar op Frank kan je altijd rekenen. Een héél joviale gast", besluit Smolders.

Boeckx en Smolders samen bij AA Gent in het seizoen 2010-2011

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties