Vanhaezebrouck in de wolken met jong talent: "Als de anderen het laten afweten, ga ik niet twijfelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 12 reacties
Vanhaezebrouck in de wolken met jong talent: "Als de anderen het laten afweten, ga ik niet twijfelen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nicolas Raskin blijft indruk maken bij AA Gent. Zo zit het 16-jarige talent (ex-Standard, ex-Anderlecht) ook in de selectie voor de Europese wedstrijd van donderdagavond tegen het Oostenrijkse Altach.

Vanhaezebrouck liet zich al meermaals positief uit over de Luikenaar en dat was naar aanloop van de wedstrijd tegen de Oostenrijkers niet anders. "Hoe het gaat evolueren? Ik denk dat het vooral van hem zal afhangen."

"Hij laat momenteel heel goeie dingen zien, maar heeft ook nog werkpunten. Het is een kerel van 16, dus we moeten opletten dat we hem fysiek niet te zwaar belasten", waarschuwt de oefenmeester.

Mentaal is hij klaar om ervoor te gaan, hij lijkt ouder dan 16

"We moeten nu al een beetje opletten, maar mentaal is hij helemaal klaar om ervoor te gaan. Op dat vlak lijkt hij eigenlijk een beetje ouder dan zestien. Hij heeft de grinta om te spelen én ook de kwaliteit."

Al moet Vanhaezebrouck hem af en toe intomen. "Hij is tweevoetig én heeft een sleutelpass in de benen. Alleen overdrijft hij daar soms nog mee."

"Ik zie hem niet meer als de zestienjarige die nog twee, drie jaar nodig heeft om in aanmerking te komen. Als die anderen het laten afweten, ga ik niet twijfelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties