Analyse Waarom Real Madrid opnieuw kampioen wordt en Barcelona daar weinig of niets aan kan doen

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 15 reacties
Waarom Real Madrid opnieuw kampioen wordt en Barcelona daar weinig of niets aan kan doen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Voor het eerst voelden we dat Real superieur was", omschreef Gerard Pique zijn gevoel na de Spaanse Supercup. Barcelona was inderdaad totaal kansloos tegen een weergaloos Real Madrid. Een voorbode voor de competitie?

Tot twee keer toe liep Real Madrid als een pletwals over Barcelona (1-3 en 2-0). De weegschaal stond zelden zo scheef in de Clasico.

Onomkeerbaar

In tegenstelling tot Barcelona kunnen we bij Real nauwelijks zwakke punten waarnemen. Van achter naar voor:

In 180 minuten kon een van de beste aanvallen ter wereld nauwelijks één keer voorbij Sergio Ramos en co. geraken. En flankverdedigers Marcelo en Carvajal horen met gemak bij de absolute top in beide richtingen.

Kroos en Modric zijn de orkestmeesters op het middenveld die ballen tot op de millimeter kunnen afleveren. En natuurlijk de aanval... De Koninklijke is momenteel de beste counterploeg ter wereld. Simpel. En dan moesten Bale en Ronaldo nog niet eens in actie komen. Het toont maar weer hoe sterk ook de bank is.

Ronaldo - Asensio

Over de twee matchen stond Cristiano Ronaldo maar een halfuurtje op het veld en toch wervelde Real voorbij de grote rivaal. De man van de match(en)? Dat was ongetwijfeld Marco Asensio.

Hij liet hier overduidelijk zien dat hij niet zomaar een invaller is. De Barça-verdediging wist niet wat te doen met zijn dribbels, looplijnen en passes. En als kers op de taart zijn er natuurlijk zijn fabelachtige doelpunten vanop een ruime afstand.

Bekende tactiek

Zidane nam heel slim de beste onderdelen van de klassieke Barcelona-tactiek over en dat waren ze bij de Blaugrana duidelijk niet gewend. De driehoekjes waren niet te vinden, Messi leek te denken 'als Ronaldo niet speelt, ik ook niet' en zelfs het balbezit was woensdag in het voordeel van de thuisploeg.

Als we op deze matchen mogen afgaan is het unaniem: Real Madrid zal zichzelf opvolgen als kampioen van Spanje en Barcelona zal daar bijzonder weinig aan kunnen doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties