Cavani en co zullen een vette kluif hebben om deze speler bij te halen in de topschuttersstand
Redactie
| 0 reacties

Monaco-aanvaller Radamel Falcao is topschutter in de Ligue 1 met elf goals in zeven wedstrijden

Cavani en co zullen een vette kluif hebben om deze speler bij te halen in de topschuttersstand
Foto: © photonews

Lille OSC bleek gisterenavond tien maten te klein voor AS Monaco, dat zich voor even weer op gelijke hoogte nestelt naast leider PSG. Aanvaller Radamel Falcao heeft een groot aandeel in het succes van de Monegasken.

AS Monaco is niet van plan om PSG een vrijgeleide richting titel te gunnen in de Ligue 1. Gisteren wonnen de Monegasken overtuigend met 0-4 op het veld van Rijsel. Coach Leonardo Jardim had geen plaats voor Youri Tielemans in de basiself. De 16e plaats die de Belg kreeg van l'équipe in de rangschikking van 20 grootste talenten ter wereld vertaalt zich vooralsnog dus niet naar het veld.

Dat Monaco het zo goed doet is enigszins verrassend na de exodus van vele sleutelspelers in het tussenseizoen. Radamel Falcao bleef vorig jaar ondanks 21 goals wat in de schaduw van toptalent Kylian Mbappé (nu PSG), maar voert nu de topschuttersstand aan met 11 goals in 7 wedstrijden. Daarmee laat de Colombiaan onder meer Cavani (7 goals), Balotelli (5 goals) en Neymar (4 goals) ruim achter zich.

Vorig seizoen was Cavani nog autoritair leider met maar liefst 35 rozen. De Uruguayaan en zijn teammaats komen vandaag om 17 uur nog in actie met PSG op het veld van Montpellier. Falcao scoorde gisteren twee keer voor Monaco. De PSG-speler weet dus wat hem te doen staat.

Wie wordt topschutter in de Ligue 1 dit seizoen?

67%
22%
11%
0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties