Brys over de twaalfde man van periodekampioen Beerschot Wilrijk: "Super-super-superbelangrijk"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 15 reacties
Brys over de twaalfde man van periodekampioen Beerschot Wilrijk: "Super-super-superbelangrijk"
Foto: © photonews

Het is officieel: Beerschot Wilrijk, de promovendus in 1B, heeft de eerste periodetitel op zak. Voor de gelegenheid werd succestrainer Marc Brys uitgenodigd voor een gesprek bij Vista, de livestream van HLN en Proximus.

"We hadden als club een heel ambitieus doel gesteld: absoluut die play-downs vermijden, dus dat wil zeggen dat we bij de eerste vier moesten komen." Maar halverwege staat Beerschot Wilrijk gewoon verdiend aan de leiding.

"Ik had het totaal niet verwacht. Als je overkomt van eerste amateur, dan moet je bescheiden zijn. Dit is echt een bekronging van ons project", glundert Marc Brys.

Als het zich aandient - en het dient zich nu aan - gaan we vol voor 1A

De twaalfde man

De Ratten staan natuurlijk bekend als één van de meest gepassioneerde supportersgroepen van België. "Absoluut, dat is super-super-superbelangrijk", benadrukt de coach. "Zij hebben ons er op die moeilijke momenten door geholpen en het kantelpunt was waarschijnlijk de 0-3 tegen Cercle. Een halfuur na de wedstrijd stond het hele publiek nog altijd te juichen en te zingen. Dat heb ik nooit eerder gezien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties