WIllem II-aanvaller komt er met de schrik vanaf: "Ik dacht dat het de laatste wedstrijd uit mijn leven was"

Maarten Cattaert
| 0 reacties
WIllem II-aanvaller komt er met de schrik vanaf: "Ik dacht dat het de laatste wedstrijd uit mijn leven was"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De naam Fran Sol doet in België niet meteen een belletje rinkelen. Bij onze noorderburen was de Spaanse aanvaller van Willem II twee weken geleden veelbesproken nadat bij hem een zwart vlekje vastgesteld werd dat kon wijzen op teelbalkanker.

Daags na de gewonnen bekerwedstrijd tegen Heerenveen liet de 25-jarige topscoorder van WIllem II zich onderzoeken. "De kans dat het goed zou aflopen, was minder dan tien procent. Dat hebben ze me van tevoren niet verteld, want normaal als je een zwart vlekje ziet, betekent dat kanker", zegt Sol aan Fox Sports.

De aanvaller kreeg gelukkig goed nieuws. "We hebben geen enkele slechte cel gevonden. Ik ben helemaal gezond. Ik was de gelukkigste man op aarde toen ik dat hoorde. Mijn familie ook. Ik was in shock. Het was een verschrikkelijke week voor ons.

Sol hoorde daags voor de bekerwedstrijd over het zwarte vlekje, maar besliste toch om mee te doen. "Eén van de moeilijkste beslissingen in mijn leven. Ik had geen energie in mijn lijf om te spelen, maar de volgende dag werd ik wakker en dacht ik: misschien is dit wel de laatste wedstrijd in mijn leven. Ik besloot dus om te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties