Denier ziet in ex-Genkie oplossing voor geplaagde defensie Rode Duivels: "Nu dé kans om zich te laten zien aan bondscoach"

Clint Vens
| 2 reacties
Denier ziet in ex-Genkie oplossing voor geplaagde defensie Rode Duivels: "Nu dé kans om zich te laten zien aan bondscoach"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels spelen vanavond tegen Mexico met een nooddefensie na het uitvallen van onder andere Alderweireld en Vertonghen. Er liggen dus speelminuten te rapen voor andere jongens, één daarvan is Christian Kabasele. Een unieke kans, dat vindt ook Genks hulptrainer Pierre Denier.

Christian Kabasele doet het de laatste weken erg goed bij Watford. In de verloren wedstrijd tegen Everton wist hij zelfs te scoren. Even hielden we ons hart vast toen hij 10 minuten voor tijd naar de kant moest met een blessure. Loos alarm zo bleek achteraf, en dus bleef hij in de selectie voor de oefeninterlands tegen Mexico en Japan.

Unieke kans

Volgens Genks hulptrainer Pierre Denier, die hem nog onder zijn hoede had bij Racing Genk, mag de verdediger van Watford zeker hopen op speelminuten. "Door het uitvallen van verschillende pionnen in de verdediging liggen er kansen voor Christian om zich te tonen aan aan de trainer", vertelt Denier aan Voetbalkrant.com. "De bondscoach kan nu eindelijk eens zien welk vlees hij met Kabasele in de kuip heeft, want dat weet hij misschien nog onvoldoende."

De bondscoach weet misschien nog onvoldoende welk vlees hij in de kuip heeft met Kabasele

Pierre Denier

Kwaliteit én mentaliteit

De assistent-coach geloofde altijd al in de kwaliteiten van Kabasele: "Die jongen beschikte al over de basiskwaliteiten van een goede verdediger: messcherp in het duel, wendbaar en een prima kopspel. Enkel zijn inspeelpass kon beter, en daar hebben we keihard aan gewerkt met individuele oefensessies na de training.

Vergeet ook niet dat hij recent omgeschoold werd van aanvaller naar verdediger toen hij bij ons arriveerde. Christian is een droom om mee te werken: een timide jongen, maar met een fantastische mentaliteit."

Aan zijn inspeelpass werd na de training veel aandacht besteed

Pierre Denier

Kara, Koulibaly, Colley,..

Denier schat Kabasele erg hoog in en plaatst hem zonder verpinken in een prestigieus rijtje ex-Genk-verdedigers: "Christian heeft enkele onmiskenbare kwaliteiten, hij hoort in het rijtje topverdedigers met Kara, Koulibaly en Colley. Bovendien kan hij nog steeds groeien, ik weet niet waar zijn plafond ligt."

WK 2018

Maakt Kabasele kans om mee te gaan naar het wereldkampioenschap in Rusland volgend jaar, zelfs als iedereen terug fit is in het verdedigende compartiment? Denier wikt en weegt: "Veel zal afhangen van zijn vorm op dat moment bij Watford, de concurrentie is moordend bij de Rode Duivels. Als hij zich tegen Mexico en Japan kan bewijzen aan Martinez, zal hij alvast een streepje voor hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties