Bruggeling weet het doel weer blindelings te vinden en lijkt hiermee een moeilijke periode af te kunnen sluiten

Ian De Coster
| 9 reacties
Bruggeling weet het doel weer blindelings te vinden en lijkt hiermee een moeilijke periode af te kunnen sluiten
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Club Brugge loopt alles op wieltjes dezer dagen. Eén van de exponenten hiervan is Abdoulay Diaby die na een moeilijke periode weer helemaal boven water lijkt te komen.

Afgelopen jaargang was er immers eentje om rap te vergeten voor Diaby. Door blessureleed kwam de spits amper in actie en kon hij geen enkel doelpunt maken. Ook dit seizoen verliep aanvankelijk zeer moeizaam voor de Malinees.

De concurrentie bij Club in de spits dit seizoen is heel groot en in het begin waren het vooral Dennis en Vossen die de voorkeur kregen om naast Wesley post te vatten.

Drie doelpunten in vier wedstrijden

Nu krijgt Diaby volop zijn kans en hij lijkt die met beide handen te grijpen. In de laatste drie wedstrijden tegen Lokeren, Anderlecht en Mechelen kon de Malinees immers 4 keer scoren. Hiermee lijkt hij zijn moeilijke periode eindelijk te kunnen afsluiten.

Bewogen parcours

Want het parcours bij Diaby is al zeer bewogen geweest. In zijn eerste maanden liepen de dingen aanvankelijk ook niet zoals gehoopt. De Malinees werd in het begin vaak op de flank geposteerd door Michel Preud'homme, waar hij helemaal niet uit de verf kwam.

Kampioenenmaker

Na verloop van tijd kreeg de Malinees dan toch zijn kans in de spits en dit verging hem duidelijk veel beter. Tijdens de play-offs groeide Diaby naar zijn topniveau toe en maakte hij Club tegen grote rivaal Anderlecht voor het eerst in 11 jaar nog eens kampioen. Al zijn grote missers werden hem op dat moment meteen vergeven.

Efficiëntste spits

Diaby heeft dus al getoond dat hij een echte sluipschutter kan zijn en nu lijkt hij weer naar dat niveau toe te groeien. Hij heeft dit seizoen overigens al de meeste doelpunten gemaakt voor Club Brugge in de Jupiler Pro League. Met 7 doelpunten troeft hij zijn concurrenten in de spits nipt af.

SpelerDoelpuntenWedstrijdenEfficiëntie
Abdoulay Diaby7180,39
Emmanuel Dennis6160,38
Wesley Moraes6180;33
Jelle Vossen5170;29
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties