Van Holsbeeck verrast met harde woorden na persconferentie Coucke: "Laat ik duidelijk zijn: ik beslis niets meer, NIETS!"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 92 reacties
Van Holsbeeck verrast met harde woorden na persconferentie Coucke: "Laat ik duidelijk zijn: ik beslis niets meer, NIETS!"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het was een verrassing: Herman Van Holsbeeck verscheen ineens na de persconferentie van Roger Vanden Stock en Marc Coucke. De huidige manager van paars-wit had één en ander duidelijk te maken. En dat wou hij publiekelijk doen! Herman op z'n best! "Ik ga geen vier maanden de pispaal zijn!"

Van Holsbeeck riep om - nee, eiste - duidelijkheid. "Kijk, ik ga geen enkele beslissing meer nemen als ik niet weet dat ik gesteund word door de mensen van de Raad van Bestuur", begon hij, elke lettergreep benadrukkend. "Ik wil het doen, maar je hebt iemand nodig die je steunt. Vroeger was dat altijd Roger (Vanden Stock, nvdr.). Nu weet ik het niet meer."

En de boodschap was duidelijk voor Marc Coucke en de rest van de aandeelhouders. "Ik lees en hoor in de pers dat ik de beslissingen de volgende maanden ga nemen. Laat ik duidelijk zijn: ik beslis niets meer, NIETS!", verhief hij zijn stem. "Is dat duidelijk?"

Ik ga niet beslissen dat we twee miljoen uitgeven

"Dit is het voordeel van mijn leeftijd: ik kan zeggen wat ik denk. Als 40-jarige zou je je nog wat moeten inhouden. Maar nu wil ik weten aan wie ik verantwoording moet afleggen. Als een aanvaller voor zes maanden voor twee miljoen euro gehaald moet worden, ga ik niet beslissen of we hem pakken. Vroeger was dat Roger, ik was geruggesteund door hem."

Maar wie gaat de transfers dan doen? Want Marc Coucke maakte duidelijk dat hij het ook niet ging doen. "Nogmaals: ik wacht af wat mijn rol gaat zijn, hoe ik moet functioneren. Ik pleit voor duidelijkheid. Ik wil niet meer op de eerste rij zitten."

Michael Verschueren zou de macht gaan overnemen. En dat stoort Van Holsbeeck naar eigen zeggen niet. "Als ze mij niet meer nodig hebben... Ik wil niet absoluut blijven, zoals er ook al geschreven is. Ik wil niks. Ik wil dat ze duidelijk met mij zijn. Ik heb gezegd dat ik wil stoppen in 2020, maar ik heb een contract van onbepaalde duur. Als dat binnen enkele maanden is... Geen probleem.

Ik ben klaar voor de mercato, maar ik wil niets beslissen, ik teken niets

"Ik ben klaar voor de mercato, maar ik wil niks beslissen. Daarvoor heb ik te veel ervaring, ze gaan me niet liggen hebben. Maar ik weet ook niet of er veel gaan opstaan om een beslissing te nemen. Maar ik ben niet van plan om nog vier maanden de pispaal te zijn."

Van Holsbeeck legt zo alle druk bij Verschueren, die wordt aanzien als zijn opvolger. "Als men me vraagt om met hem samen te werken... Ik kan met iedereen werken. Ik zit hier al 15 jaar, maar voor de laatste maanden van mijn carrière wil ik weten aan wie ik verantwoording afleg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties