Marc Coucke had een goeie reden om KV Oostende te verlaten en hoger te mikken: "Zou ongezonde situatie worden"

Johan Walckiers Glenn Bogaert
Johan Walckiers en Glenn Bogaert vanuit Anderlecht
| 0 reacties
Marc Coucke had een goeie reden om KV Oostende te verlaten en hoger te mikken: "Zou ongezonde situatie worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Coucke sprak afgelopen namiddag in Brussel de verzamelde pers toe over de overname van Anderlecht. De flamboyante voorzitter van KV Oostende had het echter niet alleen over paars-wit, maar ook over zijn 'Weireldploegsje'. Zo vertelde hij waarom hij zijn geliefde club eigenlijk verlaat.

"Ik ben 40 jaar supporter van KV Oostende geweest en dat zal voor alle duidelijkheid ook zo blijven. Dat is écht mijn 'ploegsje'. Maar als voorzitter merkte ik dat mijn ambitie niet altijd gezond was voor de club. KVO zou ooit tegen zijn plafond gebotst zijn. Ik voelde dat het een ongezonde situatie zou worden", is Coucke heel openhartig en eerlijk.

Gevraagd aan vrouw

Wanneer nam de Gentse ondernemer de beslissing om de stap te zetten naar Anderlecht? "Op het moment dat ik gehoord had dat de club echt te koop was. Ik ging ook alleen maar af op wat er in de pers verscheen. Dat element gecombineerd met het gevoel dat ik bij KVO tegen een plafond botste. Dan heb ik het aan mijn vrouw gevraagd."

Oplossing op maat

Wat brengt de toekomst voor zijn bijna ex-ploeg? "Er hebben mij al heel veel mensen gecontacteerd over KV Oostende. Het kan zijn dat het een combinatie wordt van een aantal mensen. Mensen die zich geroepen voelen, mogen ons altijd contacteren. We zullen een goede oplossing vinden op maat van KVO."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties