? 0-3! Barcelona mét ijzersterke Vermaelen slaat Real op eigen veld knock-out, is titel nu al binnen?

Glenn Bogaert
| 27 reacties

Wat een statement van FC Barcelona! De Catalaanse grootmacht heeft in de Clásico tegen Real Madrid - nota bene in het hol van de leeuw - een serieuze uppercut uitgedeeld aan de aartsrivaal uit de hoofdstad. 0-3 werd het met een glansrol voor Lionel Messi én een topprestatie van Thomas Vermaelen.

Een Spaanse klassieker met twee gezichten was het daar in een volgepakt Santiago Bernabéu. De eerste helft ging op punten naar thuisploeg Real, dat moest winnen en met hoge pressing de competitieleider en aartsrivaal in de problemen bracht.

Doelpunten leverde dat evenwel niet op, kansen des te meer. Langs beide kanten trouwens. Cristiano Ronaldo maaide à la Teodorczyk over de bal. Onbegrijpelijk! Tien minuten waren we ver. De eerste verwitting was dan al eventjes voltooid verleden tijd: een afgekeurde kopbalgoal van diezelfde CR7 in de derde (!) minuut.

20 minuten ver: Thomas Vermaelen moest al geel pakken. Niet zijn eigen schuld, wel die van Busquets. Onze Rode Duivel moest Modric even onder de grond stoppen. Tien minuten later de grootste kans voor 'Barça', maar na een schitterende pass in de diepte van Messi mikte Paulinho in één tijd op Navas.

Vermaelen even gezien

Terug naar de overzijde - wat een wedstrijd, wat een tempo zeg - waar ook Ter Stegen de meubelen moest redden op een stevige poging van Ronaldo. Voor de rust kregen beide sterrenensembles elk nog één mogelijkheid: alwéér Paulinho stuitte op Navas, Benzema van zijn kant troefde Vermaelen af in de lucht en kopte tegen de paal.

Een ander spelbeeld in de tweede helft want zo sterk Real voor de rust was, zo zwak acteerde het erna. Barcelona rook bloed en na tien minuten was het bingo: een fantastische collectieve aanval eindigde bij stationnetje Luis Suárez en de sluipschutter uit Uruguay nam Keylor Navas te grazen. 0-1!

Flipperkast, rood én penalty

De uppercut was nog niet verteerd of we kregen een werkelijk knotsgekke fase te zien. Drie keer proberen voor een eurostukje met de dekselse Suárez die eerst Navas op zijn weg vond, vervolgens op de paal mikte en tot slot zag hoe Carvajal de derde poging met de hand uit doel sloeg. Penalty! Lionel Messi zette zich achter de bal en klaarde de klus.

0-2 en een murw geklopt Real gereduceerd tot 10 man, de match was gespeeld. Met de moed der wanhoop ging de aangeslagen thuisploeg nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar zonder resultaat. Tot overmaat van ramp maakte invaller Aleix Vidal er in de blessuretijd nog 0-3 van, op assist van een alweer opvallende Lionel Messi. Veel gewandeld, maar toch weer dodelijk beslissend.