Publieksmenner Jan Mulder op z'n best: "Hij is zo lelijk hé, het is geen gezicht vind ik"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 5 reacties
Publieksmenner Jan Mulder op z'n best: "Hij is zo lelijk hé, het is geen gezicht vind ik"
Foto: © photonews

De Clásico tussen Real Madrid en Barcelona zorgde nog voor de aftrap voor een beetje commotie. Niet in Spanje zelf, wel in de studio van 'Play Sports'. Jan Mulder toonde zich nog eens van zijn meest komische kant met een uithaal aan het adres van Isco, een van dé sterspelers van thuisploeg Real.

Opschudding toen de opstelling van Zinedine Zidane wereldkundig werd gemaakt: géén Isco. Hoe is het mogelijk? Ook analist Marc Degryse begreep er geen bal van: "Ik vind het jammer dat hij er niet bij is, zo een mooie en leuke voetballer. Isco is iemand die samen met Kroos en Modric het middenveld kan beheersen. Zidane kiest voor Kovacic en dat is toch minder kwaliteit vind ik."

De ex-speler van Club Brugge en Anderlecht ging nog even door op de vreemde keuze van de coach van Real: "Hij past zich aan aan de tegenstander. Maar goed, hij is vooral een coach die denkt in resultaten en aan winnen. De vraag is echter of je beter af bent met Kovacic dan met Isco. Tot nu toe heeft hij al die belangrijke matchen wel gewonnen, dus ik geef hem het voordeel van de twijfel."

Dolkomische Mulder

Degryse zag er een tactische overweging in: "Hij houdt mannen zoals Isco en Bale achter de hand en kan ze nog brengen als het nodig is. Bijvoorbeeld in de laatste 20 of 25 minuten, dan heb je ineens nog frisse mannen die het verschil kunnen maken. Kovacic is geen slechte speler, maar hij scoort nooit en hij is zeker niet zo dominant in balbezit." Jan Mulder kon wel begrip opbrengen voor de keuze: "Hij is een beetje verlegen, maar bij Inter was die echt heel erg goed hoor. Ik vond het niet zo gek dat ze hem kochten."

Het begin van een leuke discussie met een dolkomisch orgelpunt, volgt u even mee. Degryse: "Maar Kovacic is toch niet zo goed als Isco?" Mulder: "Ja, maar Isco is zo lelijk hé, het is geen gezicht vind ik." Degryse: "Hij heeft een beetje dezelfde stijl als Zidane vind ik, heerlijke speler." Mulder: "Ja, maar hij is klein, ik vind het geen grandioze verschijning, het is niet zoals David Ginola. Kennen jullie die nog?" Degryse weer: "Messi is toch ook klein? Isco is een mooie speler!" En dan kwam de aap uit de mouw van een dollende Jan Mulder: "Zeker wel, ik zit hier gewoon een beetje te chargeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties