Dure vogel van Lokeren die hoge verwachtingen niet kan inlossen, weet waarom hij niet rendeert

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Dure vogel van Lokeren die hoge verwachtingen niet kan inlossen, weet waarom hij niet rendeert

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het moest een mooi huwelijk worden op Daknam, maar tot nog toe hebben Tom De Sutter en Lokeren elkaar nog niet bepaald veel plezier bezorgd. De 32-jarige ex-targetspits van Anderlecht en Club Brugge kan de hoge verwachtingen voorlopig niet inlossen. 'Sutterke' denkt te weten wat het probleem is.

12 goals en 6 assists in 54 matchen, te weinig voor een man van het kaliber van Tom De Sutter. De ervaren aanvalsleider van Lokeren kreeg dan ook al flink wat kritiek, van de eigen fans én van voorzitter Roger Lambrecht. Hoe komt het toch dat het jeugdproduct van Club Brugge o zo moeilijk uit de verf komt in het Waasland?

Mentaal en fysiek top

Sport/Voetbalmagazine vroeg het hem gewoon zelf: "Onze ploeg zakt dikwijls diep terug en ik kom meestal aan de bal op 50 meter van het doel van de tegenstander. Je kunt niet eens zeggen dat ik veel kansen mis want ik krijg er amper. Mentaal en fysiek voel ik mij nochtans op het niveau van mijn beste jaren bij Brugge. Ik kan een meerwaarde zijn voor Lokeren, maar dan moeten ze mij uitspelen op mijn kwaliteiten", zegt De Sutter.

Lokeren haalde met Mendy intussen al een nieuwe nummer 9 en zoekt nog een targetspits, voelt De Sutter de bui al hangen? Dringt een vertrek zich op? "Met het bestuur is er niet gesproken over mijn situatie en ik heb ook niet de gewoonte om uitleg te vragen bij de trainer of sportief directeur. Voor zover ik weet, moet ik hier niet weg, al zeg ik nooit zomaar neen tegen een interessant aanbod."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties