Uiteindelijk vijf inkomende en zes uitgaande transfers voor Essevee: "Van hem gaan we verschieten"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 9 reacties

Uiteindelijk vijf inkomende en zes uitgaande transfers voor Essevee

Uiteindelijk vijf inkomende en zes uitgaande transfers voor Essevee: "Van hem gaan we verschieten"
Foto: © photonews

Zulte Waregem heeft er een drukke transferwinter opzitten. Uiteindelijk klokten ze af op vijf inkomende en zes uitgaande transfers. Daarmee hebben ze wel een beetje binnengehaald wat ze wilden binnenhalen.

Eind december zat Essevee diep en Francky Dury haalde het na de 4 op 39 meermaals aan: “Er moet versterking komen om ons te redden.” De oefenmeester hoopt op een drie à vier sterkhouders “die de Belgische competitie kennen.”

Met Damien Marcq en Hamdi Harbaoui konden er twee meteen mee op winterstage naar Spanje. De spits scoorde ondertussen al twee keer en bewees al zijn waarde, Marcq zorgt voor extra balans op het middenveld.

Marcq en Harbaoui hadden het verkorven bij respectievelijk Gent en Anderlecht, maar renderen meteen bij Zulte Waregem.

Bongonda was een opportuniteit: “Van hem gaan we nog verschieten”, is Dury over de winger. “Hij heeft veel bijgeleerd bij Celta, het is een half mirakel dat we hem hebben kunnen binnenhalen. Hij wilde terugkomen en we hebben er alles aan gedaan.” Bansen en Bjordal maakten het kwintet rond, goed voor versterking in alle linies.

Aan uitgaande zijde werd in de laatste week nog druk gewerkt. Naast Leali en Kastanos (huurbeurt met Juventus opgezegd, waardoor de doelman naar Perugia kon) werden ook nog Brym (Lille), Faustin (contract ontbonden), Bala en Reichert (beiden naar Hapoel Akko in Israël) van de loonlijst geschrapt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties