Reactie Leko met dubbel gevoel: "Synergie tussen spelers en supporters versterkt", maar "We moesten de match veel vroeger doodmaken"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 9 reacties
Leko met dubbel gevoel: "Synergie tussen spelers en supporters versterkt", maar "We moesten de match veel vroeger doodmaken"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge kreeg welgeteld 21 kansen en kon er daarvan amper twee benutten. Niet om iets af te doen aan de oververdiende zege, maar in de play-offs zal het toch véél efficiënter moeten. Ivan Leko bekijkt dat van twee kanten.

"Ik zit hier met een dubbel gevoel", vertelt Ivan Leko op de persbabbel na de 2-1. "Gelukkig over de manier waarop we de synergie tussen de spelers en de supporters versterken. Dit was heel belangrijk voor onze laatste thuismatch."

"Maar we moesten de match veel vroeger doodmaken", zag hij ook. "Er was geen ruimte tussen de linies en Kortrijk was sterk georganiseerd, maar we hebben toch veel kansen gecreëerd. Al kan het eigenlijk niet dat je 20 kansen nodig hebt voor een doelpunt. We moeten scherper en slimmer zijn."

Het was waarschijnlijk penalty - Ivan Leko

Club Brugge won verdiend, maar bijna werd het nog gelijk toen Denswil op het einde hands beging in zijn eigen zestien. Wim Smet gaf echter geen kik. "Als dat penalty is, en dat was het waarschijnlijk, is het 2-2. Maar iedereen kan fouten maken, ook de scheidsrechter", zei Leko over de bewuste fase.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties