Reactie De Boeck begrijpt beslissing van Smet ook niet: "Als de spelers van Club zelf zeggen dat het penalty was..."

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 83 reacties
De Boeck begrijpt beslissing van Smet ook niet: "Als de spelers van Club zelf zeggen dat het penalty was..."

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk blijft in volle PO1-strijd achter met 0 op 6. Tegen Club Brugge hadden ze nog een (zij het onverdiend) punt uit de brand kunnen slepen, maar Wim Smet legde de bal niét op de stip na hands van Denswil in de 94ste minuut.

"We zijn er een hele match in blijven geloven, maar in de 94e minuut krijg je dan die fase. Als de spelers van Club zelf zeggen dat het penalty was, dan moet je dat altijd fluiten", verklaart Glen De Boeck na het niet-ingrijpen van scheidsrechter Wim Smet.

Daarmee wil hij echter niets afdoen van de Brugse prestatie. "Het is vooral spijtig op mentaal vlak, want op sportief vlak heeft Club Brugge het zeker verdiend. We hebben er een leuke wedstrijd van gemaakt, het was spannend tot het einde en er was een verdiende winnaar."

Vaarwel PO1? 

Kortrijk zakt naar de achtste plaats en heeft een grote knauw gekregen in de PO1-strijd. Ze moeten de laatste match sowieso winnen en hopen dat Standard én Antwerp verliezen. 

"Dit brengt ons niks op voor PO1", weet De Boeck. "3 op 6 moest in principe voldoende zijn en nu hangt het  ineens niet meer van ons af. Maar zelfs als die penalty gefloten wordt en het 4 op 6 wordt, dan nog moesten we volgende week winnen. Spijtig dat we het niet meer zelf in handen hebben, maar we blijven er vol voor gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties