Nog lang niet over en out: "Op bezoek bij Cercle kan het spoken"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties

Dave Peters over de kansen van Cercle Brugge in de promotiefinale

Nog lang niet over en out: "Op bezoek bij Cercle kan het spoken"

Cercle Brugge ging in de heenwedstrijd van de promotiefinale met het kleinste verschil de boot in bij Beerschot Wilrijk. De Bruggelingen kwamen met een duidelijk plan naar Antwerpen, maar hielden daar wellicht iets te lang aan vast, zag analist Dave Peters.

"Ik vond ze iets te veel speculeren op die 0-0. Ze hebben te veel kwaliteiten om zich daartoe te beperken", aldus Dave Peters. "Je moet eens optellen hoeveel defensief ingestelde spelers er aan de aftrap stonden, je komt uit bij zeven."

Het was voor offensieve krachten als Crysan, Mercier en Cardona dan ook niet makkelijk om het enthousiaste Beerschot Wilrijk te bedreigen. Peters verwacht dan ook een ander Cercle in de terugwedstrijd. "Tormin zat niet in de selectie, wellicht door een gebrek aan Belgen op het wedstrijdblad. Ik zou hem echter zeker als joker achter de hand houden. Benieuwd of hij er zaterdag bij is, ook Kévin Hoggas verwacht ik."

Cercle was offensie gewoonweg niet goed genoeg -Dave Peters

Het zal nodig zijn voor de Vereniging, want ook na de rode kaart, kwam Cercle Brugge niet uit de verf. "Ze bleven plichtsbewust het plannetje uitvoeren, ook na die rode kaart. Mercier en Cardona prikten te weinig, het was offensief gewoonweg niet goed genoeg."

"Dat was de laatste weken ook al het geval, maar dat wil niet zeggen dat Cercle kansloos is, integendeel. Ze hebben zoveel individuele kwaliteiten dat ze een wedstrijd uit het niets kunnen beslissen. Als ze snel kunnen scoren, kan het echt spoken in Jan Breydel."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties