Ex-Anderlechtspeler Sacha Kljestan scoort héél veel goede punten in holebigemeenschap met prachtige actie: "Want liefde is liefde"

Ex-Anderlechtspeler Sacha Kljestan scoort héél veel goede punten in holebigemeenschap met prachtige actie: "Want liefde is liefde"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sacha Kljestan vertrok enkele jaren geleden van Anderlecht naar de Amerikaanse MLS en doet het daar al een tijdje goed. Nu heeft hij ook goede punten gescoord buiten het veld.

De ervaren Kljestan is nog steeds een geliefd figuur in Anderlecht en ver daarbuiten, nu heeft hij zich ook in de harten van de holebigemeenschap gespeeld.

De verdedigende middenvelder heeft samen met zijn vrouw een filmzaal afgehuurd en hij nodigt nu fans uit om daarin gratis naar Love, Simon te komen kijken.

Die film gaat over een jongeman, waarvan niemand weet dat hij homoseksueel is. Bovendien is de man van Robbie Rogers - de eerste voetballer die publiekelijk uit de kast kwam - erg nauw bij de film betrokken als filmmaker.

Tolerantie en aanvaarding

Kljestan en zijn vrouw scharen zich in Orlando zo achter een knap project. "Ik raakte geïnspireerd door Kirsten Bell en Neil Patrick Harris. Liefde is liefde, we zijn allemaal gelijk en allemaal hetzelfde. Tolerantie en aanvaarding zijn belangrijk voor mij", aldus de voetballer op de webstek van Orlando City. 

In een stad als Orlando een mooi signaal. In 2016 eiste IS er een aanslag op een homoclub op, waarbij 50 mensen om het leven kwamen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties