? Zou Svilar 'm wel gepakt hebben? Porto doet haasje-over met Benfica na schitterende pegel in blessuretijd van rechtstreeks titelduel

Yannick Lambrecht
| 1 reacties

Meerdere ploegen mochten vandaag een kampioenschap vieren, maar in Portugal blijft de titelstrijd onwaarschijnlijk spannend. Het rechtreekse duel tussen Benfica en Porto, de nummers één en twee, werd pas beslist in de 90ste minuut.

In een erg nerveuze ontmoeting zonder veel grote kansen én zonder doelpunten leken Benfica en Porto de punten te gaan delen. Maar dat was buiten Herrera gerekend: de Mexicaanse middenvelder zette zich vol achter een afvallende bal en die ging aan een verschroeiende snelheid binnen.

De doelman die daar achterover viel, was Bruno Varela. En dus niet Anderlecht-huurling Mile Svilar. De 18-jarige Belg kreeg in het begin van het seizoen drie competitiewedstrijden, maar sindsdien niets meer.

Titel beslist?

Porto vertrekt dus bij de rivaal met een onverhoopte 0-1 overwinning en springt over Benfica in het klassement. Na 30 speeldagen kan het bijna niet anders of één van deze twee wordt kampioen. Ondertussen zijn Braga en Sporting al zeker van hun Europese ticket.