Ariël Jacobs, die Lukaku op zijn 16e lanceerde, begrijpt dat niet alle frustraties meteen weg zijn: "Hij is ook maar een mens"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Ariël Jacobs, die Lukaku op zijn 16e lanceerde, begrijpt dat niet alle frustraties meteen weg zijn: "Hij is ook maar een mens"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

"Na één applaus in negen jaar is niet alles vergeten en vergeven", verkondigde Romelu Lukaku woensdag. De kritiek die de aanvalsleider van de Rode Duivels de voorbije jaren te verduren kreeg, is na de applauswissel tegen Saudi-Arabië nog niet verteerd.

Ook Ariël Jacobs, die Big Rom op zijn zestiende bij Anderlecht liet debuteren, had de uitspraken van de aanvaller opgevangen. "Ik kan zijn reactie wel begrijpen. Hij is tenslotte ook maar een mens. Soms moeten de frustraties eruit."

Met zijn topschutterstitel is het verwachtingspatroon nog eens 20 à 30 procent gestegen"

Ook broer Jordan Lukaku vindt dat de applauswissel die broer Romelu tegen Saudi-Arabië kreeg, het gebrek aan waardering niet goedmaakt. "Dit is al zo sinds zijn zestiende", verkondigde de vleugelverdediger. (Lees er HIER meer over) "Het verwachtingspatroon bij Romelu kwam er al heel snel", vervolgt Jacobs. "Met zijn topschutterstitel is dat nog eens 20 à 30 procent gestegen."

Voor de criticasters is vooral zijn speelstijl een thema. "Als Romelu niet scoort, komen de gebreken naar boven. En hij wordt nu eenmaal omringd door spelers als Hazard, De Bruyne en Mertens die technisch beter zijn. Maar ik denk net dat dat een pluspunt is. Romelu staat er om doelpunten te maken, en dat doet hij zowel bij de Rode Duivels als bij zijn club."

Romelu moet de reacties proberen om te zetten in iets positiefs

Iedereen is er bij gebaat dat Lukaku in een positieve sfeer naar het WK kan toeleven. "Ik kan aannemen dat de reacties bij Romelu negatief overkomen. Die moet hij in iets positief proberen te vertalen", besluit Jacobs.

"Zijn mentale kracht, een kenmerk dat ik al op zijn zestiende ontdekte, heeft hem zo ver gebracht. Hij weet dat de enige plaats waar hij zich kan laten gelden het veld is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties