Ruud Vormer viert zijn debuut bij Oranje en wordt nog bijna matchwinnaar ook!

Glenn Bogaert
| 24 reacties

Ronald Koeman had het beloofd en heeft woord gehouden: hij gunde Ruud Vormer vanavond zijn debuut bij Oranje. En bijna met eclatant succes want de Gouden Schoen van Club Brugge kwam in de tweede helft twee keer dicht bij de winning goal.

Een plaatsje in de basiself was de 30-jarige aanjager van kampioen blauw-zwart niet gegund. Hij mocht echter wel als eerste uit zijn trainingspak wippen om aan de tweede helft te beginnen. Zijn missie: een handje toesteken om die knullige 1-0 achterstand tegen Slowakije - door een vroeg doelpunt na amper acht minuten van Adam Nemec - van het bord te vegen.

En een gretige Vormer liet zich meteen opmerken. Na de gelijkmaker van Quincy Promes op het uur kwam de blonde middenvelder van Club Brugge maar liefst drie (!) keer in de buurt van de verlossende 1-2.

Eerst pakte hij uit met een stiftertje dat nog net voor de doellijn ontzet werd, vervolgens vuurde hij een prima schot af dat naast vloog en tot slot moest ook thuisdoelman Dúbravka vol aan de bak om Vormer van een goal bij zijn debuut te houden. Na een tweede helft met veel wissels bleef het uiteindelijk bij 1-1.