Ook Nederlandse analist looft Ruud Vormer na topdebuut: "We vergeten allemaal dat hij goed speelt bij Club Brugge, toch geen slechte club in België"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 6 reacties
Ook Nederlandse analist looft Ruud Vormer na topdebuut: "We vergeten allemaal dat hij goed speelt bij Club Brugge, toch geen slechte club in België"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De speler zelf is content, de bondscoach is blij, de fans waren aangenaam verrast én ook de nochtans kritische Nederlandse analisten reageerden positief. Om maar te zeggen: het debuut van Ruud Vormer bij Oranje ging gisteravond niet onopgemerkt voorbij.

De 30-jarige Gouden Schoen van Club Brugge toonde in 45 minuten tegen Slowakije meteen zijn waarde voor het Nederlands elftal, het was dan ook geen toeval dat mét Vormer op het veld een nederlaag werd afgewend. En de steunpilaar van blauw-zwart had zelfs nog persoonlijk voor de overwinning kunnen zorgen. 

"De pass die hij kreeg van Promes was nét te hard zodat hij niet kon scoren. Ik had het hem nochtans wel gegund. We vergeten allemaal dat hij goed speelt bij Club Brugge, toch geen slechte club in België", meent Ronald de Boer. "Ruud is daar aanvoerder en neemt de ploeg op sleeptouw. Hij doet dat daar al een paar jaar."

Bereidheid en wil

"Hij gooit ook alle agressie in de strijd. Zo van: 'Die bal is van mij, jij gaat er niet mee aan de haal.'" Vormer heeft ook diepgang, bij die schietkans van Quincy Promes onderschepte hij al de bal. Hij heeft een goeie pass in de voeten en zoekt meteen de diepte. Ik vind het mooi, die bereidheid en wil om erbij te zijn." 

Dat de speler van Club Brugge al 30 is, ziet de broer van Frank niet als een obstakel: "Als je telkens fit blijft tussen je 24ste en pakweg je 34ste, dan moet je op jouw 30ste volop kunnen oogsten." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties