WK-opponent Engeland zet Nigeria opzij, maar een grootse indruk heeft het nu toch ook niet gemaakt

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
WK-opponent Engeland zet Nigeria opzij, maar een grootse indruk heeft het nu toch ook niet gemaakt
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niet alleen onze Rode Duivels, ook WK-tegenstander Engeland haspelde vanavond een oefenpot af. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate haalde het met 2-1 van Nigeria, maar een grootse indruk maakte onze gevaarlijkste opponent in de groepsfase nu ook niet.

De Engelsen klommen al vroeg op voorsprong via de kopbalsterke verdediger Gary Cahill. De bonk van Chelsea verschalkte doelman Uzoho op een hoekschop. Vervolgens was het Raheem Sterling die de aandacht opeiste, maar de pijlsnelle winger van Manchester City toonde dat zijn vizier niet bepaald op scherp stond. 

Eén kans = één goal

Dan heeft Harry Kane veel minder nodig om te scoren: één kans en het was meteen ook bingo, al ging de jonge doelman van de Nigerianen niet bepaald vrijuit. 2-0, Engeland op rozen tegen een toch wel bijzonder povere tegenstander die straks ook op het WK aanwezig zal zijn. Na de rust een veel beter Nigeria, dat via Alex Iwobi al snel de aansluitingstreffer lukte. Een gelijkmaker kwam er niet meer. 

Eén ding moge alvast duidelijk wezen: ondanks de individuele kwaliteiten van Dele Alli, Harry Kane, Raheem Sterling en invallers Marcus Rashford en Danny Welbeck zijn de Three Lions zeker te pakken. Afspraak in Rusland op donderdag 28 juni 2018. 


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties