Honderden ontgoochelde Rode Duivels-fans tegengehouden na overrompeling, die vervolgens via verboden route binnen raakten op de open training

Redactie
| 0 reacties
Honderden ontgoochelde Rode Duivels-fans tegengehouden na overrompeling, die vervolgens via verboden route binnen raakten op de open training
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels hielden vrijdag een open training. Zo'n 1.600 supporters kan het nationaal oefencentrum aan, maar er daagden veel meer fans op die een glimp van Eden Hazard en co wilden opvangen.

Het hoge toeschouwersaantal stelde de security voor een probleem. Om de veiligheid te garanderen, besloten de bewakers de site af te sluiten toen de limiet van 1.600 man bereikt was.

Het nieuws zorgden voor misnoegde reacties bij de supporters die voor de ingang in de rij stonden aan te schuiven. Honderden onder hen trokken via een verboden route, over een wei, naar terrein 1. Op die manier konden ze de Rode Duivels toch nog van nabij aan het werk zien.

Veiligheid prioritair

"Met de opkomst vanmiddag was de maximale capaciteit bereikt en het had onverantwoord geweest indien we nog meer toeschouwers tot de site hadden toegelaten. Voor de stad Tubeke, de lokale politie en de KBVB is de veiligheid van de supporters prioritair", klinkt het bij de voetbalbond. 

"Om aan de verwachte grote interesse tot het bijwonen van de open training van vandaag te kunnen voldoen, werd in samenspraak met de stad en de politie tijdens de training zelf nog de capaciteit rond het trainingsveld tijdelijk opgetrokken van 1.600 naar 2.200 toeschouwers", luidt het in een officiële mededeling. 

"Zowel de Stad Tubeke als de KBVB zullen er alles aan doen om open trainingen van de Rode Duivels in de toekomst beter te laten verlopen", belooft de KBVB. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties