Rode Duivel over niet te onderschatten verdienste van fel bekritiseerde Wilmots: "Er was een tijd bij nationale ploeg dat Vlamingen en Walen echt bijna twee verschillende tafels waren"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Rode Duivel over niet te onderschatten verdienste van fel bekritiseerde Wilmots: "Er was een tijd bij nationale ploeg dat Vlamingen en Walen echt bijna twee verschillende tafels waren"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots kreeg na het ontgoochelende EK 2016 heel wat over zich heen en de voorbije maanden spaarden ook enkele Rode Duivels de ex-bondscoach niet. Maar er zijn ook internationals die het opnemen voor de man die aan het hoofd van onze nationale ploeg werd opgevolgd door Roberto Martínez.

Het was Ruben Van Gucht die Dries Mertens het hot item voorlegde, met name het feit dat Wilmots links en rechts nog bekritiseerd en aangevallen wordt. "Pff, ik vind dat heel jammer want voor mij heeft Marc Wilmots wel opnieuw discipline in de groep gebracht. Hij heeft in mijn ogen heel veel positieve dingen gedaan. Kreeg hij te veel stront over zich heen? Ja, ik vind van wel", aldus de (flank)aanvaller in God in Napels.  

Twee kampen

"Marc heeft iets moois neergezet, laat het ons daarbij houden. We hebben samen mooie momenten beleefd. Hij heeft sowieso voor sfeer én discipline gezorgd. Er was een tijd bij de nationale ploeg dat Vlamingen en Walen echt bijna twee verschillende tafels waren. Dat heeft Marc er wel echt in gekregen", laat Mertens optekenen.  

En hoe zit het nu met de sfeer? "De sfeer is goed. Ja, de sfeer is écht goed. Al een paar jaar hoor. Dat is hoe dan ook nodig. We wonen in een klein land met twee, drie verschillende talen. We doen nu alles in het Engels en er zijn jongens bij die niet alles begrijpen. Dat is zo stom aan ons land. We zijn zo klein, maar de Franstaligen kunnen geen Nederlands, de Nederlandstaligen spreken amper of moeilijk Frans en nu doen we alles in het Engels", besluit Driesje

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties