Slechts drie mensen wisten dat Marc Coucke in de race zat om Anderlecht over te kopen: "De matchen tegen PSG prikkelden hem"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Slechts drie mensen wisten dat Marc Coucke in de race zat om Anderlecht over te kopen: "De matchen tegen PSG prikkelden hem"
Foto: © photonews

Marc Coucke nam eind 2017 Anderlecht over. Tot vlak voor de paleisrevolutie, kwam de naam van de miljardair nooit ter sprake.

Dat Coucke uiteindelijk het roer overnam van Roger Vanden Stock, was voor velen een verrassing. "We zijn héél discreet te werk gegaan gedurende heel het overnameproces", vertelt Jacques Lichtenstein die nauw betrokken was bij de overname in Sport/Voetbalmagazine. "Toen de enveloppes met de biedingen werden geopend op de algemene vergadering waren er slechts drie mensen op de hoogte dat Marc Coucke in de race zat."

"De privacy werd dus tot in de puntjes gerespecteerd door alle betrokkenen. Chapeau. En maar goed ook, want het dossier lag heel gevoelig aangezien Coucke nog voorzitter was van KV Oostende."

Behoefte om iets groots te verwezenlijken

Coucke zocht en vond een ambitieuzer project. "Het is de club van zijn hart, maar hij zat daar aan zijn plafond. En daar was hij zich heel bewust van. Waarom heeft hij geld geïnvesteerd in Rijsel? Waarom was die Europa Leaguematch tegen Marseille zo speciaal voor hem? Wat hem prikkelt, zijn matchen tegen PSG", geeft Lichtenstein aan.

"Hoe meer ik met hem omging, hoe meer ik zijn behoefte voelde om iets groots te verwezenlijken. Zijn wielerploeg behoort tot de top in de wereld en nu had hij een club nodig om in het voetbal aan de Europese top te geraken. Hij kon dus niet beter zitten dan bij Anderlecht, de meest gelauwerde club in België."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties